Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.
Na přípravu jídla krémová rybí polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
1,2 litru vody, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)2,5 dcl smetany, 80 g másla, 40 dkg hladké mouky, 1 stroužek česneku, 2 housky, hlava + ocas + jikry + mlíčí z 1 kapra, muškátový květ, mletý bílý pepř, sůl, rozehřátý kousek másla
Postup přípravy receptu:
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme očištěnou kapří hlavu s ocasem a česnekem, uvedeme do varu a 20 minut vaříme. Pak vývar scedíme, maso obereme a větší kousky překrájíme.
Na nudličky nakrájenou zeleninu osmažíme na rozpáleném másle, zaprášíme ji moukou, krátce opečeme, zalijeme rybím vývarem a 10 minut povaříme. Pak přilijeme smetanu a jakmile začne polévka opět vařit, přidáme nakrájené jikry a mlíčí. Ještě krátce povaříme, přidáme obrané kapří maso, polévku podle chuti osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a ochutíme muškátovým květem.
Další články
Francouzské brambory s cuketou jsou vhodně doplněny salátem.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme ještě zatepla s kyselou okurkou.
Zeleninová směs na špagety s kapkou mléka.
Krémová cuketová polévka je dochucená šalvějí.
Rýžové nudle se zeleninou posypeme nasekanými oříšky.
Čočková polévka se zeleninou a moukou.
Kulajda s houbami a koprem do které je přidané rozmíchané vejce.
Francouzské brambory se zeleninou doplním při podávání sterilovanými okurkami.
Francouzská cibulačka se podává posypaná strouhaným sýrem.
Krémová špenátová polévka se slaninou opečenou.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Dýňová polévka se smetanou se nakonec nechá přejít varem.
Čočková polévka s brambory, při jejíž přípravě použijeme také celozrnnou mouku.
Francouzské brambory s kuřecím masem a zeleninou jako přílohou.
Krémová rybí polévka si v kuchyni vydobyla své místo a oživuje svojí chutí a vůní talíře i jídelní misky. Pozvěte polévky a vývary osvěžit menu.