Recepty se připravují na různé způsoby.
Na přípravu jídla podle receptu francouzská cibulačka budeme potřebovat tyto ingredience: 30 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 8 velkých žlutých cibulí, 1 lžíce tymiánových lístků, 2 lžíce hladké vody, 2 lžíce portského vína, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 l hovězího vývaru, sůl, pepř, francouzskou bagetu, 150 g strouhaného ementálu.
Postup přípravy: Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a tymián. Opékáme na mírné ohni asi 30 minut, až cibule zezlátne a změkne. Pak zasypeme moukou a smažíme 1 minutu, potom přilijeme portské víno a vaříme další minutu. Nakonec dochutíme hořčicí a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mezitím v troubě opečeme plátky bagety. Když zezlátnou, posypeme je nastrouhaným sýrem a vrátíme na chvíli do trouby. Polévku nalijeme do hlubokých talířů a do každého položíme dva sýrové tousty.
Další články a recepty
Při přípravě se francouzská cibulačka doplní opečenými plátky veky a strouhaným sýrem.
Hotová dýňová polévka se podává o něco později, po zchladnutí.
Tradiční krémová rybí polévka tvoří součást položek jídel při stolování.
Klasická fazolačka je doplněná kuchařsky srozumitelným návodem na její přípravu.
Z chleba uvařená chlebová polévka se doplní česnekem a pažitkou.
Připravená česnečka tvoří jednu z položek jídelního výběru.
Ochucená zeleninová polévka unikátním způsobem korunuje prostřenou tabuli.
Bílý kůň v Oxfordshire.
Lahodně chutnající krémová pórková polévka se připravuje z pórku, másla, brambor, vývaru a smetany.
Na kostičky nakrájenou dýní doplněná dýňová marmeláda se skví na seznamu jídel.
Pokrm francouzské brambory se smetanou se podává náležitým způsobem ozdobený.
Na jídlo česnečka s houbami se použijí česnek, houby a na kostičky nakrájené brambory.
Dochucená barevná fazolačka se hodí ke vkusnému podávání v hlubokém talíři.
Stačí poslouchat inspiraci.
Na jídelníčku má slovenská fazolačka již své stabilně stálé postavení.
Čas pro francouzskou cibulačku je zde.
V roce 1829 vznikl zámek Hrádek u Nechanic původně jako sídlo hrabat z Harrachu.
Na přípravu jídla francouzské brambory se sýrem přijde vhod vedle bramboe také sýr.
Šikovně připravovaná chlebová polévka se doplní solí, mletým pepřem a polévkovým kořením.
Francouzská cibulačka v sobě spojuje chuť cibule, hovězího vývaru, dijonské hořčice, bagety a ementálu.