Oko

Sacher s jablky recept

Recepty se připravují různými způsoby.

Sacher s jablky se připravuje ze surovin:
250 g hladké mouky
300 g cukru krystal
300 g nastrouhaných jablek
100 g rozpuštěného másla
40 g kakaa
3 vejce
1 prášek do pečiva
jakákoli marmeláda nebo džem podle chuti
200 g čokolády (na polevu).

Postup přípravy receptu:
Máslo, cukr a vejce ušleháme.

Do směsi vmícháme mouku, kterou jsme promíchali s kakaem a práškem do pečiva.

Jablka nastrouháme a přidáme je do těsta. To nakonec nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.

Dort pečeme asi 40 minut na 160 °C (do těsta zapíchneme špejli, pokud je upečený, tak bude špejle čistá)

Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pokud chceme, dort ještě teplý otočíme vrchní stranou dolů, aby zůstal rovný.

Pak dort rozkrojíme a opatrně ho pomažeme marmeládou nebo džemem. Pomažeme ho i celý dokola (čokoláda se do něj potom tolik nevsákne) Povrch polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.


Další recepty a články

Do křupava ogrilovaný domácí hovězí burger oživuje po vložení do křupavé bulky úroveň stolování.

Pravý koláč Tarte Tatin je pokryt měkkými jablky a karamelem a pod nimi křehké těsto nasáklé šťávou z jablek.

Doma připravené Sacher dortíčky se podávají na plochých talířích doplněné o šálek kávy.

K obědu příhodná kyselka podle babičky se připravuje nejlépe z kyselého kozího mléka.

Šťávu vytvořivší hovězí plátky s rýží se již nezahušťují.

Připravený čokoládový fondant se hodí na lákavou bábovičku.

Tradiční regionální muzeum Litomyšl pojí historickou stavbu s moderní architekturou.

Astronomická Štefánikova hvězdárna stojí v nejjižnějším cípu Hradčan.

Zámek Velké Březno se k nebi vypíná na svahu Zámeckého vrchu.

Sacher s jablky, která nastrouháme.

Na kolečka nakrájenou klobásou chuťové doladěné maďarské lečo se na závěr zahustí.

Jen bábovku netrapte v troubě moc dlouho, jinak vám střed zatuhne a přijdete o tu čokoládovou lávu uvnitř.

Vonící gulášová polévka z hovězího masa má v kuchyni své pevně dané místo.

Při přípravě se koprová omáčka s hovězím masem ozdobí nadrobno pokrájeným koprem.

Pestře barevné květiny v oknech zkrášlují průčelí domu.

Torte Tenerina je něco čokoládového, opravdu hodně čokoládového.

Tradiční maďarský tokáň je univerzální jídlo.

Umělá jeskyně Blanických rytířů u vesnice Rudka.

Sacher s jablky, která nastrouháme.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů TOPlist