Oko

Čokoládový fondant recept

Recepty se připravují různými způsoby.

Čokoládový fondant se připravuje ze surovin:
Množství na dvě porce: 60 g másla
60 g hořké čokolády (čím více % kakaa, tím lépe)
60 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 vejce
1 polévková lžíce hladké mouky.

Postup přípravy receptu:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo.

Vejce rozšleháme spolu s cukrem.

Rozpuštěné máslo s čokoládou smícháme spolu s vaječnou směsí a lžící mouky.

Vzniklou čokoládovou hmotu nalijeme do máslem vymazaných a kakaem vsypaných formiček.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.

Pečeme tak dlouho, dokud není povrh pevný a těsto už nepřilíná k formičce.

Fondant necháme minutu odpočinout a poté můžeme servírovat přímo ve formičce nebo vyklopené na talířku.


Další recepty a články

Pravé zapečené brambory s kozím sýrem, který lze samozřejmě nahradit i jiným.

K obědu příhodná kyselka podle babičky se připravuje nejlépe z kyselého kozího mléka.

Ve formě připravený čokoládový koláč s malinami vyladí na tvářích úsměvy.

Šťávu vytvořivší hovězí plátky s rýží se již nezahušťují.

Tradiční regionální muzeum Litomyšl pojí historickou stavbu s moderní architekturou.

Astronomická Štefánikova hvězdárna stojí v nejjižnějším cípu Hradčan.

Doma připravená svíčková z králíka se podává na plochých talířích doplněná o knedlíky.

Zámek Velké Březno se k nebi vypíná na svahu Zámeckého vrchu.

Do křupava ogrilovaný domácí hovězí burger oživuje po vložení do křupavé bulky úroveň stolování.

Čokoládový fondant se hodí na lákavou bábovičku, ze které se po rozříznutí vyřine horká rozpuštěná čokoláda.

Jen bábovku netrapte v troubě moc dlouho, jinak vám střed zatuhne a přijdete o tu čokoládovou lávu uvnitř.

Pestře barevné květiny v oknech zkrášlují průčelí domu.

Vláčný čokoládový krém zkrášluje dorty a moučníky.

Při přípravě se koprová omáčka s hovězím masem ozdobí nadrobno pokrájeným koprem.

Torte Tenerina je něco čokoládového, opravdu hodně čokoládového.

Tradiční maďarský tokáň je univerzální jídlo.

Na roštu pečené čokoládové kuličky posypeme moučkovým cukrem.

Vonící gulášová polévka z hovězího masa má v kuchyni své pevně dané místo.

Umělá jeskyně Blanických rytířů u vesnice Rudka.

Na kolečka nakrájenou klobásou chuťové doladěné maďarské lečo se na závěr zahustí.

Výhodou čokoládového fondantu je i snadná příprava a absence nestandardních surovin.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů